Sanatsal Edebi Bulgarca Çeviri

Sanatsal Edebi Bulgarca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Bulgarca Çevirilere sanatsal veya edebi Bulgarca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Bulgarca şiir, Edebi Bulgarca reklam metinleri, Edebi Bulgarca tiyatro metni, Edebi Bulgarca dergi, Edebi Bulgarca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Bulgarca kitap, Edebi Bulgarca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Bulgarca tercümesiyapan tercümanın Bulgarca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Bulgarca edebi tercümelerde genelde Bulgarca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Bulgarca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Bulgarca tercüme şeklidir. Edebi Bulgarca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Bulgarca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Bulgarca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Bulgarca makaleler, Bulgarca sanat tarihi, Bulgarca resim,  Bulgarca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Bulgarca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Bulgarca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Bulgarca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Bulgarca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Bulgarca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Bulgarca edebi tercümenin, bir Bulgarca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Bulgarca edebi tercüme yapan edebi alanda Bulgarca tercüme yapan Bulgarca çevirmenlerimizle birçok edebi Bulgarca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Bulgarca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Bulgarca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Bulgarca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Bulgarca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Bulgarca Edebi Roman Tercümesi, Bulgarca Edebi Kitap Tercümesi,  Bulgarca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Bulgarca Edebi Şiir Tercümeleri, Bulgarca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Bulgarca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Bulgarca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Bulgarca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Bulgarca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840