Çekçe Noter Onaylı Çeviri

Çekçe Noter Onaylı Çeviri

Çekçe dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Çekçe yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Çekçe noter onaylı çeviri denir.

Çekçe Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Çekçe Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Çekçe Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Çekçe belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Çekçe çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Çekçe tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Çekçe sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Çekçe diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Çekçe olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Çekçe evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Çekçe evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Çekçe ihale dokümanları, Çekçe şartnameler, Çekçe diploma, Çekçe transkript, Çekçe kimlik, Çekçe boşanma kararı, Çekçe pasaport, Çekçe aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Çekçe dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Çekçe resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Çekçe çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Çekçe onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Çekçe Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Çekçe Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Çekçe Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Çekçe Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Çekçe Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Çekçe Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Çekçe Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Çekçe bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Çekçe yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Çekçe Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Çekçe Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Çekçe evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Çekçe çevirmenler tarafından yapılır. Çekçe dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Çekçe yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Çekçe çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Çekçe diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Çekçe Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Çekçe Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Çekçe belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Çekçe belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Çekçe belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Çekçe sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Çekçe çeviri büromuz da takip edebilir.

Çekçe Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Çekçe Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Çekçe Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Çekçe Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Çekçe Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Çekçe Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Çekçe Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Çekçe dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Çekçe tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Çekçe noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Çekçe noter tasdikli belge, Çekçe noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Çekçe belgeler, Çekçe noter onayı, Çekçe noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840