Sanatsal Edebi Çince Çeviri

Sanatsal Edebi Çince Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Çince Çevirilere sanatsal veya edebi Çince tercüme denir. Sıklıkla Edebi Çince şiir, Edebi Çince reklam metinleri, Edebi Çince tiyatro metni, Edebi Çince dergi, Edebi Çince reklam amaçlı kataloglar, Edebi Çince kitap, Edebi Çince broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Çince tercümesiyapan tercümanın Çince diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Çince edebi tercümelerde genelde Çince dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Çince Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Çince tercüme şeklidir. Edebi Çince çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Çince bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Çince Çeviri;

Sanatsal konulardaki Çince makaleler, Çince sanat tarihi, Çince resim,  Çince ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Çince sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Çince Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Çince edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Çince metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Çince Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Çince edebi tercümenin, bir Çince edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Çince edebi tercüme yapan edebi alanda Çince tercüme yapan Çince çevirmenlerimizle birçok edebi Çince tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Çince Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Çince Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Çince Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Çince Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Çince Edebi Roman Tercümesi, Çince Edebi Kitap Tercümesi,  Çince Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Çince Edebi Şiir Tercümeleri, Çince Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Çince Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Çince Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Çince Edebi Deneme Metni Tercümesi, Çince Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840