Sanatsal Edebi Danca Çeviri

Sanatsal Edebi Danca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Danca Çevirilere sanatsal veya edebi Danca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Danca şiir, Edebi Danca reklam metinleri, Edebi Danca tiyatro metni, Edebi Danca dergi, Edebi Danca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Danca kitap, Edebi Danca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Danca tercümesiyapan tercümanın Danca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Danca edebi tercümelerde genelde Danca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Danca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Danca tercüme şeklidir. Edebi Danca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Danca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Danca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Danca makaleler, Danca sanat tarihi, Danca resim,  Danca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Danca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Danca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Danca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Danca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Danca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Danca edebi tercümenin, bir Danca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Danca edebi tercüme yapan edebi alanda Danca tercüme yapan Danca çevirmenlerimizle birçok edebi Danca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Danca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Danca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Danca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Danca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Danca Edebi Roman Tercümesi, Danca Edebi Kitap Tercümesi,  Danca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Danca Edebi Şiir Tercümeleri, Danca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Danca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Danca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Danca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Danca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840