Fransızca Noter Onaylı Çeviri

Fransızca Noter Onaylı Çeviri

Fransızca dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Fransızca yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Fransızca noter onaylı çeviri denir.

Fransızca Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Fransızca Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Fransızca Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Fransızca belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Fransızca çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Fransızca tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Fransızca sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Fransızca diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Fransızca olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Fransızca evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Fransızca evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Fransızca ihale dokümanları, Fransızca şartnameler, Fransızca diploma, Fransızca transkript, Fransızca kimlik, Fransızca boşanma kararı, Fransızca pasaport, Fransızca aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Fransızca dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Fransızca resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Fransızca çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Fransızca onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Fransızca Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Fransızca Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Fransızca Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Fransızca Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Fransızca Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Fransızca Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Fransızca Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Fransızca bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Fransızca yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Fransızca Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Fransızca Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Fransızca evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Fransızca çevirmenler tarafından yapılır. Fransızca dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Fransızca yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Fransızca çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Fransızca diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Fransızca Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Fransızca Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Fransızca belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Fransızca belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Fransızca belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Fransızca sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Fransızca çeviri büromuz da takip edebilir.

Fransızca Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Fransızca Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Fransızca Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Fransızca Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Fransızca Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Fransızca Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Fransızca Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Fransızca dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Fransızca tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Fransızca noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Fransızca noter tasdikli belge, Fransızca noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Fransızca belgeler, Fransızca noter onayı, Fransızca noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840