Sanatsal Edebi İzlandaca Çeviri

Sanatsal Edebi İzlandaca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan İzlandaca Çevirilere sanatsal veya edebi İzlandaca tercüme denir. Sıklıkla Edebi İzlandaca şiir, Edebi İzlandaca reklam metinleri, Edebi İzlandaca tiyatro metni, Edebi İzlandaca dergi, Edebi İzlandaca reklam amaçlı kataloglar, Edebi İzlandaca kitap, Edebi İzlandaca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi İzlandaca tercümesiyapan tercümanın İzlandaca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür İzlandaca edebi tercümelerde genelde İzlandaca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

İzlandaca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan İzlandaca tercüme şeklidir. Edebi İzlandaca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde İzlandaca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal İzlandaca Çeviri;

Sanatsal konulardaki İzlandaca makaleler, İzlandaca sanat tarihi, İzlandaca resim,  İzlandaca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji İzlandaca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. İzlandaca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü İzlandaca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme İzlandaca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

İzlandaca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her İzlandaca edebi tercümenin, bir İzlandaca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple İzlandaca edebi tercüme yapan edebi alanda İzlandaca tercüme yapan İzlandaca çevirmenlerimizle birçok edebi İzlandaca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi İzlandaca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

İzlandaca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, İzlandaca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, İzlandaca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, İzlandaca Edebi Roman Tercümesi, İzlandaca Edebi Kitap Tercümesi,  İzlandaca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, İzlandaca Edebi Şiir Tercümeleri, İzlandaca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, İzlandaca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, İzlandaca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, İzlandaca Edebi Deneme Metni Tercümesi, İzlandaca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840