Sanatsal Edebi Japonca Çeviri

Sanatsal Edebi Japonca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Japonca Çevirilere sanatsal veya edebi Japonca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Japonca şiir, Edebi Japonca reklam metinleri, Edebi Japonca tiyatro metni, Edebi Japonca dergi, Edebi Japonca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Japonca kitap, Edebi Japonca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Japonca tercümesiyapan tercümanın Japonca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Japonca edebi tercümelerde genelde Japonca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Japonca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Japonca tercüme şeklidir. Edebi Japonca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Japonca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Japonca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Japonca makaleler, Japonca sanat tarihi, Japonca resim,  Japonca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Japonca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Japonca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Japonca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Japonca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Japonca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Japonca edebi tercümenin, bir Japonca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Japonca edebi tercüme yapan edebi alanda Japonca tercüme yapan Japonca çevirmenlerimizle birçok edebi Japonca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Japonca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Japonca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Japonca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Japonca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Japonca Edebi Roman Tercümesi, Japonca Edebi Kitap Tercümesi,  Japonca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Japonca Edebi Şiir Tercümeleri, Japonca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Japonca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Japonca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Japonca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Japonca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840