Sanatsal Edebi Kazakça Çeviri

Sanatsal Edebi Kazakça Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Kazakça Çevirilere sanatsal veya edebi Kazakça tercüme denir. Sıklıkla Edebi Kazakça şiir, Edebi Kazakça reklam metinleri, Edebi Kazakça tiyatro metni, Edebi Kazakça dergi, Edebi Kazakça reklam amaçlı kataloglar, Edebi Kazakça kitap, Edebi Kazakça broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Kazakça tercümesiyapan tercümanın Kazakça diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Kazakça edebi tercümelerde genelde Kazakça dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Kazakça Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Kazakça tercüme şeklidir. Edebi Kazakça çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Kazakça bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Kazakça Çeviri;

Sanatsal konulardaki Kazakça makaleler, Kazakça sanat tarihi, Kazakça resim,  Kazakça ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Kazakça sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Kazakça Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Kazakça edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Kazakça metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Kazakça Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Kazakça edebi tercümenin, bir Kazakça edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Kazakça edebi tercüme yapan edebi alanda Kazakça tercüme yapan Kazakça çevirmenlerimizle birçok edebi Kazakça tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Kazakça Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Kazakça Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Kazakça Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Kazakça Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Kazakça Edebi Roman Tercümesi, Kazakça Edebi Kitap Tercümesi,  Kazakça Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Kazakça Edebi Şiir Tercümeleri, Kazakça Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Kazakça Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Kazakça Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Kazakça Edebi Deneme Metni Tercümesi, Kazakça Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840