Sanatsal Edebi Kırgızca Çeviri

Sanatsal Edebi Kırgızca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Kırgızca Çevirilere sanatsal veya edebi Kırgızca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Kırgızca şiir, Edebi Kırgızca reklam metinleri, Edebi Kırgızca tiyatro metni, Edebi Kırgızca dergi, Edebi Kırgızca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Kırgızca kitap, Edebi Kırgızca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Kırgızca tercümesiyapan tercümanın Kırgızca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Kırgızca edebi tercümelerde genelde Kırgızca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Kırgızca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Kırgızca tercüme şeklidir. Edebi Kırgızca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Kırgızca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Kırgızca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Kırgızca makaleler, Kırgızca sanat tarihi, Kırgızca resim,  Kırgızca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Kırgızca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Kırgızca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Kırgızca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Kırgızca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Kırgızca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Kırgızca edebi tercümenin, bir Kırgızca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Kırgızca edebi tercüme yapan edebi alanda Kırgızca tercüme yapan Kırgızca çevirmenlerimizle birçok edebi Kırgızca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Kırgızca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Kırgızca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Kırgızca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Kırgızca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Kırgızca Edebi Roman Tercümesi, Kırgızca Edebi Kitap Tercümesi,  Kırgızca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Kırgızca Edebi Şiir Tercümeleri, Kırgızca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Kırgızca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Kırgızca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Kırgızca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Kırgızca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840