Sanatsal Edebi Moğolca Çeviri

Sanatsal Edebi Moğolca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Moğolca Çevirilere sanatsal veya edebi Moğolca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Moğolca şiir, Edebi Moğolca reklam metinleri, Edebi Moğolca tiyatro metni, Edebi Moğolca dergi, Edebi Moğolca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Moğolca kitap, Edebi Moğolca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Moğolca tercümesiyapan tercümanın Moğolca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Moğolca edebi tercümelerde genelde Moğolca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Moğolca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Moğolca tercüme şeklidir. Edebi Moğolca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Moğolca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Moğolca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Moğolca makaleler, Moğolca sanat tarihi, Moğolca resim,  Moğolca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Moğolca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Moğolca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Moğolca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Moğolca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Moğolca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Moğolca edebi tercümenin, bir Moğolca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Moğolca edebi tercüme yapan edebi alanda Moğolca tercüme yapan Moğolca çevirmenlerimizle birçok edebi Moğolca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Moğolca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Moğolca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Moğolca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Moğolca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Moğolca Edebi Roman Tercümesi, Moğolca Edebi Kitap Tercümesi,  Moğolca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Moğolca Edebi Şiir Tercümeleri, Moğolca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Moğolca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Moğolca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Moğolca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Moğolca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840