Osmanlıca Noter Onaylı Çeviri

Osmanlıca Noter Onaylı Çeviri

Osmanlıca dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Osmanlıca yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Osmanlıca noter onaylı çeviri denir.

Osmanlıca Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Osmanlıca Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Osmanlıca Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Osmanlıca belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Osmanlıca çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Osmanlıca tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Osmanlıca sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Osmanlıca diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Osmanlıca olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Osmanlıca evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Osmanlıca evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Osmanlıca ihale dokümanları, Osmanlıca şartnameler, Osmanlıca diploma, Osmanlıca transkript, Osmanlıca kimlik, Osmanlıca boşanma kararı, Osmanlıca pasaport, Osmanlıca aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Osmanlıca dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Osmanlıca resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Osmanlıca çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Osmanlıca onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Osmanlıca Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Osmanlıca Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Osmanlıca Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Osmanlıca Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Osmanlıca Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Osmanlıca Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Osmanlıca Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Osmanlıca bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Osmanlıca yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Osmanlıca Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Osmanlıca Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Osmanlıca evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Osmanlıca çevirmenler tarafından yapılır. Osmanlıca dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Osmanlıca yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Osmanlıca çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Osmanlıca diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Osmanlıca Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Osmanlıca Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Osmanlıca belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Osmanlıca belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Osmanlıca belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Osmanlıca sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Osmanlıca çeviri büromuz da takip edebilir.

Osmanlıca Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Osmanlıca Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Osmanlıca Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Osmanlıca Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Osmanlıca Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Osmanlıca Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Osmanlıca Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Osmanlıca dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Osmanlıca tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Osmanlıca noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Osmanlıca noter tasdikli belge, Osmanlıca noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Osmanlıca belgeler, Osmanlıca noter onayı, Osmanlıca noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840