Sanatsal Edebi Osmanlıca Çeviri

Sanatsal Edebi Osmanlıca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Osmanlıca Çevirilere sanatsal veya edebi Osmanlıca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Osmanlıca şiir, Edebi Osmanlıca reklam metinleri, Edebi Osmanlıca tiyatro metni, Edebi Osmanlıca dergi, Edebi Osmanlıca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Osmanlıca kitap, Edebi Osmanlıca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Osmanlıca tercümesiyapan tercümanın Osmanlıca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Osmanlıca edebi tercümelerde genelde Osmanlıca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Osmanlıca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Osmanlıca tercüme şeklidir. Edebi Osmanlıca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Osmanlıca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Osmanlıca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Osmanlıca makaleler, Osmanlıca sanat tarihi, Osmanlıca resim,  Osmanlıca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Osmanlıca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Osmanlıca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Osmanlıca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Osmanlıca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Osmanlıca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Osmanlıca edebi tercümenin, bir Osmanlıca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Osmanlıca edebi tercüme yapan edebi alanda Osmanlıca tercüme yapan Osmanlıca çevirmenlerimizle birçok edebi Osmanlıca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Osmanlıca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Osmanlıca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Osmanlıca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Osmanlıca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Osmanlıca Edebi Roman Tercümesi, Osmanlıca Edebi Kitap Tercümesi,  Osmanlıca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Osmanlıca Edebi Şiir Tercümeleri, Osmanlıca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Osmanlıca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Osmanlıca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Osmanlıca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Osmanlıca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840