Sanatsal Edebi Yunanca Çeviri

Sanatsal Edebi Yunanca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Yunanca Çevirilere sanatsal veya edebi Yunanca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Yunanca şiir, Edebi Yunanca reklam metinleri, Edebi Yunanca tiyatro metni, Edebi Yunanca dergi, Edebi Yunanca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Yunanca kitap, Edebi Yunanca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Yunanca tercümesiyapan tercümanın Yunanca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Yunanca edebi tercümelerde genelde Yunanca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Yunanca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Yunanca tercüme şeklidir. Edebi Yunanca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Yunanca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Yunanca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Yunanca makaleler, Yunanca sanat tarihi, Yunanca resim,  Yunanca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Yunanca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Yunanca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Yunanca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Yunanca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Yunanca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Yunanca edebi tercümenin, bir Yunanca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Yunanca edebi tercüme yapan edebi alanda Yunanca tercüme yapan Yunanca çevirmenlerimizle birçok edebi Yunanca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Yunanca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Yunanca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Yunanca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Yunanca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Yunanca Edebi Roman Tercümesi, Yunanca Edebi Kitap Tercümesi,  Yunanca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Yunanca Edebi Şiir Tercümeleri, Yunanca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Yunanca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Yunanca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Yunanca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Yunanca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840