Almanca Noter Onaylı Çeviri

Almanca Noter Onaylı Çeviri

Almanca dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Almanca yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Almanca noter onaylı çeviri denir.

Almanca Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Almanca Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Almanca Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Almanca belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Almanca çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Almanca tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Almanca sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Almanca diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Almanca olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Almanca evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Almanca evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Almanca ihale dokümanları, Almanca şartnameler, Almanca diploma, Almanca transkript, Almanca kimlik, Almanca boşanma kararı, Almanca pasaport, Almanca aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Almanca dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Almanca resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Almanca çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Almanca onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Almanca Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Almanca Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Almanca Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Almanca Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Almanca Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Almanca Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Almanca Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Almanca Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Almanca bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Almanca yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Almanca Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Almanca Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Almanca evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Almanca çevirmenler tarafından yapılır. Almanca dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Almanca yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Almanca çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Almanca diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Almanca Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Almanca Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Almanca belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Almanca belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Almanca belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Almanca sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Almanca çeviri büromuz da takip edebilir.

Almanca Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Almanca Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Almanca Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Almanca Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Almanca Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Almanca Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Almanca Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Almanca Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Almanca Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Almanca Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Almanca Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Almanca dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Almanca tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Almanca noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Almanca noter tasdikli belge, Almanca noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Almanca belgeler, Almanca noter onayı, Almanca noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840