Sanatsal Edebi Almanca Çeviri

Sanatsal Edebi Almanca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Almanca Çevirilere sanatsal veya edebi Almanca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Almanca şiir, Edebi Almanca reklam metinleri, Edebi Almanca tiyatro metni, Edebi Almanca dergi, Edebi Almanca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Almanca kitap, Edebi Almanca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Almanca tercümesiyapan tercümanın Almanca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Almanca edebi tercümelerde genelde Almanca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Almanca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Almanca tercüme şeklidir. Edebi Almanca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Almanca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Almanca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Almanca makaleler, Almanca sanat tarihi, Almanca resim,  Almanca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Almanca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Almanca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Almanca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Almanca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Almanca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Almanca edebi tercümenin, bir Almanca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Almanca edebi tercüme yapan edebi alanda Almanca tercüme yapan Almanca çevirmenlerimizle birçok edebi Almanca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Almanca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Almanca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Almanca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Almanca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Almanca Edebi Roman Tercümesi, Almanca Edebi Kitap Tercümesi,  Almanca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Almanca Edebi Şiir Tercümeleri, Almanca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Almanca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Almanca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Almanca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Almanca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840