Sanatsal Edebi Azerice Çeviri

Sanatsal Edebi Azerice Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Azerice Çevirilere sanatsal veya edebi Azerice tercüme denir. Sıklıkla Edebi Azerice şiir, Edebi Azerice reklam metinleri, Edebi Azerice tiyatro metni, Edebi Azerice dergi, Edebi Azerice reklam amaçlı kataloglar, Edebi Azerice kitap, Edebi Azerice broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Azerice tercümesiyapan tercümanın Azerice diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Azerice edebi tercümelerde genelde Azerice dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Azerice Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Azerice tercüme şeklidir. Edebi Azerice çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Azerice bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Azerice Çeviri;

Sanatsal konulardaki Azerice makaleler, Azerice sanat tarihi, Azerice resim,  Azerice ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Azerice sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Azerice Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Azerice edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Azerice metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Azerice Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Azerice edebi tercümenin, bir Azerice edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Azerice edebi tercüme yapan edebi alanda Azerice tercüme yapan Azerice çevirmenlerimizle birçok edebi Azerice tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Azerice Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Azerice Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Azerice Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Azerice Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Azerice Edebi Roman Tercümesi, Azerice Edebi Kitap Tercümesi,  Azerice Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Azerice Edebi Şiir Tercümeleri, Azerice Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Azerice Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Azerice Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Azerice Edebi Deneme Metni Tercümesi, Azerice Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840