Sanatsal Edebi Farsça Çeviri

Sanatsal Edebi Farsça Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Farsça Çevirilere sanatsal veya edebi Farsça tercüme denir. Sıklıkla Edebi Farsça şiir, Edebi Farsça reklam metinleri, Edebi Farsça tiyatro metni, Edebi Farsça dergi, Edebi Farsça reklam amaçlı kataloglar, Edebi Farsça kitap, Edebi Farsça broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Farsça tercümesiyapan tercümanın Farsça diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Farsça edebi tercümelerde genelde Farsça dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Farsça Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Farsça tercüme şeklidir. Edebi Farsça çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Farsça bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Farsça Çeviri;

Sanatsal konulardaki Farsça makaleler, Farsça sanat tarihi, Farsça resim,  Farsça ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Farsça sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Farsça Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Farsça edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Farsça metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Farsça Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Farsça edebi tercümenin, bir Farsça edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Farsça edebi tercüme yapan edebi alanda Farsça tercüme yapan Farsça çevirmenlerimizle birçok edebi Farsça tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Farsça Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Farsça Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Farsça Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Farsça Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Farsça Edebi Roman Tercümesi, Farsça Edebi Kitap Tercümesi,  Farsça Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Farsça Edebi Şiir Tercümeleri, Farsça Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Farsça Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Farsça Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Farsça Edebi Deneme Metni Tercümesi, Farsça Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840