Sanatsal Edebi Fransızca Çeviri

Sanatsal Edebi Fransızca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Fransızca Çevirilere sanatsal veya edebi Fransızca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Fransızca şiir, Edebi Fransızca reklam metinleri, Edebi Fransızca tiyatro metni, Edebi Fransızca dergi, Edebi Fransızca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Fransızca kitap, Edebi Fransızca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Fransızca tercümesiyapan tercümanın Fransızca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Fransızca edebi tercümelerde genelde Fransızca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Fransızca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Fransızca tercüme şeklidir. Edebi Fransızca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Fransızca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Fransızca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Fransızca makaleler, Fransızca sanat tarihi, Fransızca resim,  Fransızca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Fransızca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Fransızca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Fransızca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Fransızca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Fransızca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Fransızca edebi tercümenin, bir Fransızca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Fransızca edebi tercüme yapan edebi alanda Fransızca tercüme yapan Fransızca çevirmenlerimizle birçok edebi Fransızca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Fransızca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Fransızca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Fransızca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Fransızca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Fransızca Edebi Roman Tercümesi, Fransızca Edebi Kitap Tercümesi,  Fransızca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Fransızca Edebi Şiir Tercümeleri, Fransızca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Fransızca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Fransızca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Fransızca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Fransızca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840