Sanatsal Edebi Hintçe Çeviri

Sanatsal Edebi Hintçe Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Hintçe Çevirilere sanatsal veya edebi Hintçe tercüme denir. Sıklıkla Edebi Hintçe şiir, Edebi Hintçe reklam metinleri, Edebi Hintçe tiyatro metni, Edebi Hintçe dergi, Edebi Hintçe reklam amaçlı kataloglar, Edebi Hintçe kitap, Edebi Hintçe broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Hintçe tercümesiyapan tercümanın Hintçe diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Hintçe edebi tercümelerde genelde Hintçe dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Hintçe Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Hintçe tercüme şeklidir. Edebi Hintçe çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Hintçe bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Hintçe Çeviri;

Sanatsal konulardaki Hintçe makaleler, Hintçe sanat tarihi, Hintçe resim,  Hintçe ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Hintçe sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Hintçe Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Hintçe edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Hintçe metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Hintçe Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Hintçe edebi tercümenin, bir Hintçe edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Hintçe edebi tercüme yapan edebi alanda Hintçe tercüme yapan Hintçe çevirmenlerimizle birçok edebi Hintçe tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Hintçe Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Hintçe Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Hintçe Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Hintçe Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Hintçe Edebi Roman Tercümesi, Hintçe Edebi Kitap Tercümesi,  Hintçe Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Hintçe Edebi Şiir Tercümeleri, Hintçe Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Hintçe Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Hintçe Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Hintçe Edebi Deneme Metni Tercümesi, Hintçe Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840