Sanatsal Edebi Hırvatça Çeviri

Sanatsal Edebi Hırvatça Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Hırvatça Çevirilere sanatsal veya edebi Hırvatça tercüme denir. Sıklıkla Edebi Hırvatça şiir, Edebi Hırvatça reklam metinleri, Edebi Hırvatça tiyatro metni, Edebi Hırvatça dergi, Edebi Hırvatça reklam amaçlı kataloglar, Edebi Hırvatça kitap, Edebi Hırvatça broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Hırvatça tercümesiyapan tercümanın Hırvatça diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Hırvatça edebi tercümelerde genelde Hırvatça dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Hırvatça Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Hırvatça tercüme şeklidir. Edebi Hırvatça çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Hırvatça bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Hırvatça Çeviri;

Sanatsal konulardaki Hırvatça makaleler, Hırvatça sanat tarihi, Hırvatça resim,  Hırvatça ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Hırvatça sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Hırvatça Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Hırvatça edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Hırvatça metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Hırvatça Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Hırvatça edebi tercümenin, bir Hırvatça edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Hırvatça edebi tercüme yapan edebi alanda Hırvatça tercüme yapan Hırvatça çevirmenlerimizle birçok edebi Hırvatça tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Hırvatça Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Hırvatça Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Hırvatça Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Hırvatça Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Hırvatça Edebi Roman Tercümesi, Hırvatça Edebi Kitap Tercümesi,  Hırvatça Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Hırvatça Edebi Şiir Tercümeleri, Hırvatça Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Hırvatça Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Hırvatça Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Hırvatça Edebi Deneme Metni Tercümesi, Hırvatça Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840