Sanatsal Edebi İngilizce Çeviri

Sanatsal Edebi İngilizce Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan İngilizce Çevirilere sanatsal veya edebi İngilizce tercüme denir. Sıklıkla Edebi İngilizce şiir, Edebi İngilizce reklam metinleri, Edebi İngilizce tiyatro metni, Edebi İngilizce dergi, Edebi İngilizce reklam amaçlı kataloglar, Edebi İngilizce kitap, Edebi İngilizce broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi İngilizce tercümesiyapan tercümanın İngilizce diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür İngilizce edebi tercümelerde genelde İngilizce dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

İngilizce Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan İngilizce tercüme şeklidir. Edebi İngilizce çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde İngilizce bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal İngilizce Çeviri;

Sanatsal konulardaki İngilizce makaleler, İngilizce sanat tarihi, İngilizce resim,  İngilizce ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji İngilizce sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. İngilizce Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü İngilizce edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme İngilizce metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

İngilizce Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her İngilizce edebi tercümenin, bir İngilizce edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple İngilizce edebi tercüme yapan edebi alanda İngilizce tercüme yapan İngilizce çevirmenlerimizle birçok edebi İngilizce tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi İngilizce Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

İngilizce Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, İngilizce Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, İngilizce Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, İngilizce Edebi Roman Tercümesi, İngilizce Edebi Kitap Tercümesi,  İngilizce Edebi Deneme Metni Tercümeleri, İngilizce Edebi Şiir Tercümeleri, İngilizce Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, İngilizce Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, İngilizce Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, İngilizce Edebi Deneme Metni Tercümesi, İngilizce Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840