Sanatsal Edebi İspanyolca Çeviri

Sanatsal Edebi İspanyolca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan İspanyolca Çevirilere sanatsal veya edebi İspanyolca tercüme denir. Sıklıkla Edebi İspanyolca şiir, Edebi İspanyolca reklam metinleri, Edebi İspanyolca tiyatro metni, Edebi İspanyolca dergi, Edebi İspanyolca reklam amaçlı kataloglar, Edebi İspanyolca kitap, Edebi İspanyolca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi İspanyolca tercümesiyapan tercümanın İspanyolca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür İspanyolca edebi tercümelerde genelde İspanyolca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

İspanyolca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan İspanyolca tercüme şeklidir. Edebi İspanyolca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde İspanyolca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal İspanyolca Çeviri;

Sanatsal konulardaki İspanyolca makaleler, İspanyolca sanat tarihi, İspanyolca resim,  İspanyolca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji İspanyolca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. İspanyolca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü İspanyolca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme İspanyolca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

İspanyolca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her İspanyolca edebi tercümenin, bir İspanyolca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple İspanyolca edebi tercüme yapan edebi alanda İspanyolca tercüme yapan İspanyolca çevirmenlerimizle birçok edebi İspanyolca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi İspanyolca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

İspanyolca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, İspanyolca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, İspanyolca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, İspanyolca Edebi Roman Tercümesi, İspanyolca Edebi Kitap Tercümesi,  İspanyolca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, İspanyolca Edebi Şiir Tercümeleri, İspanyolca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, İspanyolca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, İspanyolca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, İspanyolca Edebi Deneme Metni Tercümesi, İspanyolca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840