Sanatsal Edebi İtalyanca Çeviri

Sanatsal Edebi İtalyanca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan İtalyanca Çevirilere sanatsal veya edebi İtalyanca tercüme denir. Sıklıkla Edebi İtalyanca şiir, Edebi İtalyanca reklam metinleri, Edebi İtalyanca tiyatro metni, Edebi İtalyanca dergi, Edebi İtalyanca reklam amaçlı kataloglar, Edebi İtalyanca kitap, Edebi İtalyanca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi İtalyanca tercümesiyapan tercümanın İtalyanca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür İtalyanca edebi tercümelerde genelde İtalyanca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

İtalyanca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan İtalyanca tercüme şeklidir. Edebi İtalyanca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde İtalyanca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal İtalyanca Çeviri;

Sanatsal konulardaki İtalyanca makaleler, İtalyanca sanat tarihi, İtalyanca resim,  İtalyanca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji İtalyanca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. İtalyanca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü İtalyanca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme İtalyanca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

İtalyanca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her İtalyanca edebi tercümenin, bir İtalyanca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple İtalyanca edebi tercüme yapan edebi alanda İtalyanca tercüme yapan İtalyanca çevirmenlerimizle birçok edebi İtalyanca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi İtalyanca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

İtalyanca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, İtalyanca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, İtalyanca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, İtalyanca Edebi Roman Tercümesi, İtalyanca Edebi Kitap Tercümesi,  İtalyanca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, İtalyanca Edebi Şiir Tercümeleri, İtalyanca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, İtalyanca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, İtalyanca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, İtalyanca Edebi Deneme Metni Tercümesi, İtalyanca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840