Japonca Noter Onaylı Çeviri

Japonca Noter Onaylı Çeviri

Japonca dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Japonca yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Japonca noter onaylı çeviri denir.

Japonca Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Japonca Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Japonca Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Japonca belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Japonca çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Japonca tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Japonca sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Japonca diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Japonca olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Japonca evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Japonca evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Japonca ihale dokümanları, Japonca şartnameler, Japonca diploma, Japonca transkript, Japonca kimlik, Japonca boşanma kararı, Japonca pasaport, Japonca aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Japonca dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Japonca resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Japonca çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Japonca onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Japonca Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Japonca Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Japonca Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Japonca Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Japonca Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Japonca Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Japonca Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Japonca Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Japonca bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Japonca yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Japonca Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Japonca Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Japonca evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Japonca çevirmenler tarafından yapılır. Japonca dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Japonca yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Japonca çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Japonca diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Japonca Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Japonca Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Japonca belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Japonca belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Japonca belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Japonca sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Japonca çeviri büromuz da takip edebilir.

Japonca Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Japonca Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Japonca Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Japonca Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Japonca Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Japonca Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Japonca Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Japonca Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Japonca Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Japonca Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Japonca Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Japonca dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Japonca tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Japonca noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Japonca noter tasdikli belge, Japonca noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Japonca belgeler, Japonca noter onayı, Japonca noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840