Sanatsal Edebi Norveççe Çeviri

Sanatsal Edebi Norveççe Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Norveççe Çevirilere sanatsal veya edebi Norveççe tercüme denir. Sıklıkla Edebi Norveççe şiir, Edebi Norveççe reklam metinleri, Edebi Norveççe tiyatro metni, Edebi Norveççe dergi, Edebi Norveççe reklam amaçlı kataloglar, Edebi Norveççe kitap, Edebi Norveççe broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Norveççe tercümesiyapan tercümanın Norveççe diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Norveççe edebi tercümelerde genelde Norveççe dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Norveççe Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Norveççe tercüme şeklidir. Edebi Norveççe çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Norveççe bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Norveççe Çeviri;

Sanatsal konulardaki Norveççe makaleler, Norveççe sanat tarihi, Norveççe resim,  Norveççe ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Norveççe sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Norveççe Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Norveççe edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Norveççe metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Norveççe Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Norveççe edebi tercümenin, bir Norveççe edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Norveççe edebi tercüme yapan edebi alanda Norveççe tercüme yapan Norveççe çevirmenlerimizle birçok edebi Norveççe tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Norveççe Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Norveççe Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Norveççe Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Norveççe Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Norveççe Edebi Roman Tercümesi, Norveççe Edebi Kitap Tercümesi,  Norveççe Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Norveççe Edebi Şiir Tercümeleri, Norveççe Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Norveççe Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Norveççe Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Norveççe Edebi Deneme Metni Tercümesi, Norveççe Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840