Sanatsal Edebi Portekizce Çeviri

Sanatsal Edebi Portekizce Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Portekizce Çevirilere sanatsal veya edebi Portekizce tercüme denir. Sıklıkla Edebi Portekizce şiir, Edebi Portekizce reklam metinleri, Edebi Portekizce tiyatro metni, Edebi Portekizce dergi, Edebi Portekizce reklam amaçlı kataloglar, Edebi Portekizce kitap, Edebi Portekizce broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Portekizce tercümesiyapan tercümanın Portekizce diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Portekizce edebi tercümelerde genelde Portekizce dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Portekizce Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Portekizce tercüme şeklidir. Edebi Portekizce çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Portekizce bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Portekizce Çeviri;

Sanatsal konulardaki Portekizce makaleler, Portekizce sanat tarihi, Portekizce resim,  Portekizce ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Portekizce sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Portekizce Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Portekizce edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Portekizce metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Portekizce Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Portekizce edebi tercümenin, bir Portekizce edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Portekizce edebi tercüme yapan edebi alanda Portekizce tercüme yapan Portekizce çevirmenlerimizle birçok edebi Portekizce tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Portekizce Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Portekizce Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Portekizce Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Portekizce Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Portekizce Edebi Roman Tercümesi, Portekizce Edebi Kitap Tercümesi,  Portekizce Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Portekizce Edebi Şiir Tercümeleri, Portekizce Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Portekizce Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Portekizce Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Portekizce Edebi Deneme Metni Tercümesi, Portekizce Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840