Sanatsal Edebi Rumca Çeviri

Sanatsal Edebi Rumca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Rumca Çevirilere sanatsal veya edebi Rumca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Rumca şiir, Edebi Rumca reklam metinleri, Edebi Rumca tiyatro metni, Edebi Rumca dergi, Edebi Rumca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Rumca kitap, Edebi Rumca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Rumca tercümesiyapan tercümanın Rumca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Rumca edebi tercümelerde genelde Rumca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Rumca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Rumca tercüme şeklidir. Edebi Rumca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Rumca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Rumca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Rumca makaleler, Rumca sanat tarihi, Rumca resim,  Rumca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Rumca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Rumca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Rumca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Rumca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Rumca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Rumca edebi tercümenin, bir Rumca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Rumca edebi tercüme yapan edebi alanda Rumca tercüme yapan Rumca çevirmenlerimizle birçok edebi Rumca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Rumca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Rumca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Rumca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Rumca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Rumca Edebi Roman Tercümesi, Rumca Edebi Kitap Tercümesi,  Rumca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Rumca Edebi Şiir Tercümeleri, Rumca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Rumca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Rumca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Rumca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Rumca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840