Rusça Noter Onaylı Çeviri

Rusça Noter Onaylı Çeviri

Rusça dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Rusça yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Rusça noter onaylı çeviri denir.

Rusça Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Rusça Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Rusça Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Rusça belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Rusça çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Rusça tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Rusça sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Rusça diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Rusça olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Rusça evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Rusça evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Rusça ihale dokümanları, Rusça şartnameler, Rusça diploma, Rusça transkript, Rusça kimlik, Rusça boşanma kararı, Rusça pasaport, Rusça aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Rusça dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Rusça resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Rusça çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Rusça onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Rusça Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Rusça Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Rusça Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Rusça Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Rusça Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Rusça Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Rusça Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Rusça Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Rusça bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Rusça yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Rusça Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Rusça Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Rusça evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Rusça çevirmenler tarafından yapılır. Rusça dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Rusça yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Rusça çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Rusça diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Rusça Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Rusça Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Rusça belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Rusça belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Rusça belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Rusça sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Rusça çeviri büromuz da takip edebilir.

Rusça Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Rusça Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Rusça Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Rusça Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Rusça Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Rusça Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Rusça Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Rusça Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Rusça Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Rusça Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Rusça Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Rusça dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Rusça tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Rusça noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Rusça noter tasdikli belge, Rusça noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Rusça belgeler, Rusça noter onayı, Rusça noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840