Sanatsal Edebi Rusça Çeviri

Sanatsal Edebi Rusça Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Rusça Çevirilere sanatsal veya edebi Rusça tercüme denir. Sıklıkla Edebi Rusça şiir, Edebi Rusça reklam metinleri, Edebi Rusça tiyatro metni, Edebi Rusça dergi, Edebi Rusça reklam amaçlı kataloglar, Edebi Rusça kitap, Edebi Rusça broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Rusça tercümesiyapan tercümanın Rusça diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Rusça edebi tercümelerde genelde Rusça dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Rusça Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Rusça tercüme şeklidir. Edebi Rusça çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Rusça bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Rusça Çeviri;

Sanatsal konulardaki Rusça makaleler, Rusça sanat tarihi, Rusça resim,  Rusça ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Rusça sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Rusça Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Rusça edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Rusça metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Rusça Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Rusça edebi tercümenin, bir Rusça edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Rusça edebi tercüme yapan edebi alanda Rusça tercüme yapan Rusça çevirmenlerimizle birçok edebi Rusça tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Rusça Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Rusça Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Rusça Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Rusça Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Rusça Edebi Roman Tercümesi, Rusça Edebi Kitap Tercümesi,  Rusça Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Rusça Edebi Şiir Tercümeleri, Rusça Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Rusça Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Rusça Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Rusça Edebi Deneme Metni Tercümesi, Rusça Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840