Sanatsal Edebi Sırpça Çeviri

Sanatsal Edebi Sırpça Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Sırpça Çevirilere sanatsal veya edebi Sırpça tercüme denir. Sıklıkla Edebi Sırpça şiir, Edebi Sırpça reklam metinleri, Edebi Sırpça tiyatro metni, Edebi Sırpça dergi, Edebi Sırpça reklam amaçlı kataloglar, Edebi Sırpça kitap, Edebi Sırpça broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Sırpça tercümesiyapan tercümanın Sırpça diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Sırpça edebi tercümelerde genelde Sırpça dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Sırpça Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Sırpça tercüme şeklidir. Edebi Sırpça çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Sırpça bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Sırpça Çeviri;

Sanatsal konulardaki Sırpça makaleler, Sırpça sanat tarihi, Sırpça resim,  Sırpça ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Sırpça sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Sırpça Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Sırpça edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Sırpça metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Sırpça Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Sırpça edebi tercümenin, bir Sırpça edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Sırpça edebi tercüme yapan edebi alanda Sırpça tercüme yapan Sırpça çevirmenlerimizle birçok edebi Sırpça tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Sırpça Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Sırpça Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Sırpça Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Sırpça Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Sırpça Edebi Roman Tercümesi, Sırpça Edebi Kitap Tercümesi,  Sırpça Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Sırpça Edebi Şiir Tercümeleri, Sırpça Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Sırpça Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Sırpça Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Sırpça Edebi Deneme Metni Tercümesi, Sırpça Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840