Sanatsal Edebi Vietnamca Çeviri

Sanatsal Edebi Vietnamca Çeviri

Edebiyat ve sanat alanlarında yapılan Vietnamca Çevirilere sanatsal veya edebi Vietnamca tercüme denir. Sıklıkla Edebi Vietnamca şiir, Edebi Vietnamca reklam metinleri, Edebi Vietnamca tiyatro metni, Edebi Vietnamca dergi, Edebi Vietnamca reklam amaçlı kataloglar, Edebi Vietnamca kitap, Edebi Vietnamca broşürler ve benzeri belgeleri kapsamaktadır. Edebi Vietnamca tercümesiyapan tercümanın Vietnamca diline ve kültüre hakim olması ve bilgi sahibi olduğu kadar Türkçe diline de aynı şekilde hakim olmalıdır. Bu tür Vietnamca edebi tercümelerde genelde Vietnamca dilinde kullanılan içeriğinin hedef dile aktarılması önemlidir.

Vietnamca Edebi Çeviri ansiklopedi, roman, şiir, masal, hikaye, makale gibi farklı şekillerde yorumlanabilen, üzerinde çalışırken zaman gereken ve kolay olmayan Vietnamca tercüme şeklidir. Edebi Vietnamca çevrilecek dili ve çevrilecek olan hedef dili ana dili seviyesinde Vietnamca bilmesi gerekmektedir.

Sanatsal Vietnamca Çeviri;

Sanatsal konulardaki Vietnamca makaleler, Vietnamca sanat tarihi, Vietnamca resim,  Vietnamca ülkesel ve sanata ilişkin tanıtımlar ve yöresel arkeoloji Vietnamca sanatsal içerikli sergi ve toplantılar ve buna benzer konulardaki tercüme hizmetlerimizdir. Vietnamca Sanatsal tercümeler ayrı bir uzmanlık, deneyim ve hatta yetenek gerektiren bir daldır. Çünkü Vietnamca edebi metinlerde sadece içeriğin tercümesi yeterli değildir, yapılan tercüme Vietnamca metnin üslubunu ve edebi karakterini de yansıtmalıdır.

Vietnamca Edebi Sanatsal tercümelerde bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla, aslında her Vietnamca edebi tercümenin, bir Vietnamca edebi tercüme özelliklerini taşıması gerektiğini ifade etmek yerinde olur. Bu sebeple Vietnamca edebi tercüme yapan edebi alanda Vietnamca tercüme yapan Vietnamca çevirmenlerimizle birçok edebi Vietnamca tercüme projelerini bitirmiş bulunmaktayız.

Sanatsal Edebi Vietnamca Çevirisini Yapmış Olduğumuz Konuları;

Vietnamca Edebi Öykü Tercümeleri Tercümesi, Vietnamca Edebi Hikaye Tercüme Tercümesi, Vietnamca Edebi Makale Tercümeler ve Tercümeler, Vietnamca Edebi Roman Tercümesi, Vietnamca Edebi Kitap Tercümesi,  Vietnamca Edebi Deneme Metni Tercümeleri, Vietnamca Edebi Şiir Tercümeleri, Vietnamca Edebi Tiyatro Senaryosu Tercüme, Vietnamca Edebi Film Senaryosu Tercümeleri, Vietnamca Edebi Kitap Tercüme Tercümesi, Vietnamca Edebi Deneme Metni Tercümesi, Vietnamca Magazin - Dergi Tercümesi

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840