Yunanca Noter Onaylı Çeviri

Yunanca Noter Onaylı Çeviri

Yunanca dilinden Türkçe diline çevirsini noter onaylı bir şekilde istediğiniz dosyaları, belgeleri, evrakları, dokümanları vereceğiniz makam, kuruluş, kurum, YÖK vb. birçok resmi kuruluşlar resmi onay gerektiren dosyalarda tercüme ve noter onayı istediğinde yapılacak olan işlemdir. Yunanca yeminli tercümanlarca çevirisi yapılmış ve noter tarafından tasdiklenmiş belgelere, Yunanca noter onaylı çeviri denir.

Yunanca Noter Onaylı Tercümede dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir:

Yunanca Çevirisi yapılacak belgenin noter onayının gerekli olup olmadığını evrakları teslim edeceğiniz kurum tarafından belirlenmektedir.

Yunanca Tercüme fiyatı ve noter ücreti birbirinden ayrı şeylerdir. Bu konuda tarafımızca tercüme bedelleri ve noter ücretlerinin ne kadar tutacağı hususunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yunanca belgenin tercümesini yapan tercüme firmasının anlaşmalı olduğu ve tercümeyi yapan Yunanca çevirmenin yemin zaptı olan noterde belge tasdiklenir, bu anlamda noterler birbirinden bağımsızdır.

• Noter işlemleri yapılır iken evraklarınızın Yunanca tercümesiyapılacak olan dosyanın orijinalinin yanınızda bulunması lazımdır.

• Evraklarınızın içerisinde parasal değerlerin geçtiği Yunanca sözleşme gibi evraklarda noter onayından önce damga harç vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Noter damga harç vergisi yatırıldıktan sonra Yunanca diline tercüme edilmiş belgenin onay işlemini sağlayacaktır.

Yunanca olan vekaletnamelerin kullanılabilmesi için apostil yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde yurtdışına gidecek Yunanca evraklarında kullanılabilmesi için Valilik ya da kaymakamlıklarda apostilinin yapılması gerekmektedir.

Yunanca evraklar için noter onayı hangi belgelerde gerekmektedir?

Resmi kurumlara vereceğiniz Yunanca ihale dokümanları, Yunanca şartnameler, Yunanca diploma, Yunanca transkript, Yunanca kimlik, Yunanca boşanma kararı, Yunanca pasaport, Yunanca aile cüzdanı gibi birçok belgede ve uluslararası sözleşmeler için Yunanca dilinden Türkçeye noter tasdiki gerekebilir.

Yunanca resmi belgelerde Noter onayı neden gereklidir?

Yunanca çevirisini yaptırdığınız evrakları verecek olduğunuz makamlar resmi onay istenmesi durumunda yaptırılır. Türkiye’de Yunanca onay işlemini gerçekleştirme görevi İçişleri bakanlığı tarafından noterlere verilmiş bulunmaktadır. Bu evraklar ancak noterlerin tasdik işleminden sonra yasalar önünde geçerlilik kazanır.

Yunanca Noterden onaylı yemini gerektiren tercüme evraklarından bazıları;

Yunanca Uluslararası sözleşme metinlerinin Noterden onaylı yeminli çevirisi, Yunanca Mahkeme belgelerinin Noter tarafından onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Sertifikaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Yunanca Anlaşma evraklarının Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Nüfus cüzdanı suretinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Evlilik cüzdanı Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Boşanma belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Vasiyetnamelerin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Akademik derece belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Diplomaların Noterden onaylı yeminli çevirileri, Yunanca Evlat edinme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Uyruk değiştirme belgelerinin Noterden onaylı yeminli tercümesi, Yunanca Göçmen kimliğinin Noterden onaylı yeminli tercümesi için yeminli ve Noterden onaylı tasdikli tercüme hizmeti verilmektedir.

Yunanca Noter onayını nerede yaptırabilirim?

Yunanca bir evrakınızın Noter onayını herhangi bir noterde değil, Yunanca yeminli tercümanın yemin tutanağını imzaladığı noterde tasdik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Yunanca Noter tasdikiolacak bir belge nasıl hazırlanır, Yunanca Noter onayı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Yunanca evraklarınızın tercümesi, tercüme bürosuna bağlı yeminli Yunanca çevirmenler tarafından yapılır. Yunanca dilinden Türkçe diline tercümesi yapılmış belge, çeviri bürosu tarafından kaşelenip, Yunanca yeminli çevirmen tarafından imzalanır. Alta orijinal belgenin fotokopisi, üste ise tercümesi konularak çift suret olarak hazırlanır. Yunanca çevirisi yapılmış iki suretten birisi noterde diğer belge ise müşteride olacak şekilde hazırlanmaktadır. Müşteri, istediği zaman Yunanca diline çevrilmiş olan belgeyi noter onayını yaptırabilir ve ilgili notere ayrıca onay bedeli öder.

Yunanca Noter Onaylı Çeviri Ücretleri;

Yunanca Noter tasdik ücreti, tercüme hizmet bedelinden ayrıdır ve Yunanca belgenin içeriğine ve sayfa sayısına göre değişmektedir. Noterler, 2016 yılı için bir sayfa yaklaşık 20 satır oluşan bir Yunanca belge için 140,00 TL civarında, yarım sayfalık Yunanca belgeye ise 100,00 TL civarında tasdik işlem ücreti alırlar. Örnek olarak yurtdışından alınmış bir Yunanca sayfanın tercümesi yapıldıktan sonra onayı için noter tarafından alınan ücret 100,00 ila 140,00 TL civarında olacaktır. Noter onay işlemini, müşterinin isteği doğrultusunda Yunanca çeviri büromuz da takip edebilir.

Yunanca Noter yeminli tercüme hizmeti verdiğimiz başlıklar;

Yunanca Nüfus Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Nüfus Kayıt Örneği Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Doğum ve Ölüm Belgeleri Tercüme Tasdik İşlemi, Yunanca Pasaport Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Ehliyet Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Askerlik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Diploma Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Öğrenim Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Kimlik Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Aile Cüzdanı Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Mezuniyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Transkript Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Yeterlilik Belgeleri Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Tapu Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Tapu Kayıtları Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Fatura Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Faaliyet Belgesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Kira Sözleşmesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Vergi Levhası Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı İmza Sirküleri Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Ticaret Sicil Gazetesi Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Sağlık Raporu Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Muvafakat name Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Onaylı Vekaletname Çeviri Onay İşlemi, Yunanca Noter Tasdikli Resmi Dilekçe Çeviri Onay İşlemi

Yunanca Noter onayı gerektiren evraklarınızın tercümesinde Yunanca Yeminli Tercüme Bürosu olarak çözüm ortağınız olmaya hazırız. Ayrıca, Yunanca Çevirileri yapılan evrakların noter tasdik işlem takiplerini, valilik onayı, apostil onayı, dış işleri bakanlığı, ticaret odasından onaylanma gibi işlemlerinizin takibini yapıyoruz.

Mahkemelerde, devlet dairelerinde, Üniversitelerde ve resmi kurumlarda kullanılmak üzere Yunanca dilinden Türkçe diline tercüme edilmesi gereken resmi belgelerinizi, alanlarında uzman ve noterden yeminli Yunanca tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılmaktadır. Bu tür Yunanca noter tasdikli tercüme Hizmetleri yasal sorumlulukları bulunur ve kesinlikle doğru yapılmalıdır.

Yunanca noter tasdikli belge, Yunanca noter onaylı çeviri, noterden tasdikli Yunanca belgeler, Yunanca noter onayı, Yunanca noter yemini

 çeviri bürosu

main content banner 1

main content banner 2

Müşteri Hizmetleri

+90 312 354 2840

   +90 543 354 2840